Next is Now Forum 2018

Κορυφαίες προσωπικότητες του παγκόσμιου τουρισμού παραβρέθηκαν στην Αθήνα για τις δυνατότητες και προοπτικές του ελληνικού τουρισμού.

Ένα κορυφαίο τουριστικό γεγονός, με παγκόσμια ακτινοβολία και επιρροή, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Hilton, κατόπιν προσωπικής πρωτοβουλίας του δημοφιλούς δημοσιογράφου και εκδότη Νίκου Χατζηνικολάου. Πρόκειται για το Διεθνές Φόρουμ “Next is Now 2018” υπό τον τίτλο «Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές». Προσωπικότητες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, αλλά και εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συναντήθηκαν στην Αθήνα για να αναλύσουν τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο τουρισμός στην ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Η διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, η  περαιτέρω βελτίωση του τουριστικού προϊόντος,  η προσέλκυση επενδύσεων, η δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας, η διασύνδεση της τουριστικής αγοράς με άλλους παραγωγικούς κλάδους της χώρας με στόχο την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της οικονομίας,  ήταν τα βασικά «στοιχήματα» για την επόμενη ημέρα του ελληνικού τουρισμού και βρέθηκαν στην κορυφή της ατζέντας του συνεδρίου.

Σκοπός του Διεθνούς Forum “Next is Now 2018” ήταν να συγκεντρώσει την ελίτ του ελληνικού τουρισμού σε μία συνάντηση υψηλού επιπέδου για το μέλλον, τις προκλήσεις και τις δυνατότητες ανάπτυξης των ταξιδιών, της φιλοξενίας και του τουρισμού ανά την υφήλιο, και ειδικά για την Ελλάδα. Να συστήσει στους εκπροσώπους του ελληνικού τουρισμού πετυχημένες διεθνώς καλές πρακτικές τουριστικής ανάπτυξης, και να μεταδώσει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για τη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης, που θα οδηγήσει στην περαιτέρω ποιοτική βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και να αναδείξει την υψηλή διασύνδεση της τουριστικής αγοράς με άλλους παραγωγικούς κλάδους, με στόχο την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Για πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο βρέθηκαν συγκεντρωμένες όλες μαζί στην Αθήνα κορυφαίες προσωπικότητες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, όπως ο τ. Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UWNTO), Δρ. Taleb Rifai, o τ. Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδίων (WTTC)και CEOτου TUI Group, Δρ. Michael Frenzel, o Εκτελεστικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UWNTO) και CEO της Turespaña, κ. Manuel Butler, η Επικεφαλής για την Ευρώπη της Ένωσης Ταξιδίων Ασίας-Ειρηνικού (PATA), κα Daniela Wagner, και ο Γενικός Γραμματέας του Mediterranean Tourism Foundation, κ. Andrew Agiu sMuscat, και ήρθαν σε άμεση επαφή με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων, όλων των θεσμικών φορέων του ευρύτερου τουριστικού κλάδου και διακεκριμένους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του τουρισμού, ανέλυσαν τον ρόλο που καλείταο να διαδραματίσει ο τουρισμός στην ανασυγκρότηση της ελληνικής και της παγκόσμιας οικονομίας τα επόμενα χρόνια.

Το Διεθνές Forum“Next is Now” εστιάσε:
• στις τάσεις, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο παγκόσμιος τουρισμός τα επόμενα χρόνια.
• την θέση της Ελλάδας σε αυτό το νέο παγκόσμιο περιβάλλον, μετά το μεγάλο τουριστικό «άλμα» των τελευταίων ετών που πέτυχε, ως κορυφαίος προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο.
• στις συνέργειες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, προκειμένου να διατηρηθεί ισχυρή η δυναμική ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια υπό όρους βιωσιμότητας τόσο για το περιβάλλον, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες.
• στις ήπιες υποδομές που πρέπει να δρομολογηθούν εντός και εκτός κλάδου, όπως το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, το στοχευμένο marketing και management, η αφομοίωση νέων disruptive τεχνολογιών. Για να δημιουργηθούν αυτές οι υποδομές χρειάζεται σημαντική χρηματοδότηση, ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και στήριξη της ανάπτυξης ικανοτήτων.

Το Διεθνές Forum “Next is Now” εξερεύνησε τα παραπάνω ζητήματα από την οπτική των διαμορφωτών εθνικών πολιτικών, των επενδυτών, των ιδιωτών, των ακαδημαϊκών και άλλων stakeholders. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας Αττικής.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Forum “Next is Now” στoυς ακόλουθους συνδέσμους:

YOUTUBE LINKS

stay focused on your goal, success is the only way

Αριάδνη Νικάκη
el